Cases
Een platform voor de toekomst van onze energiebehoefte.

Client

Alliander

Services

Platform UX/UI Design Development

Duurzame energie is de toekomst als we onze planeet willen houden zoals die is. Hoe zorg je ervoor dat mensen binnen een gemeente effectief communiceren om de knoop door te hakken met betrekking tot de collectieve energie behoefte? De voorziening in energiebehoefte aanpassen voor 1 huishouden is duur. Wanneer dit gedaan wordt voor de hele buurt rolt er een heel ander getalletje uit. Samen met ons heeft Alliander een intuïtief platform gecreëerd dat mensen binnen dezelfde gemeente samenbrengt om gezamenlijk tot een beslissing te komen die bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Mijn Omons - Feed
Mijn Omons - Question

Community.

Samenwerking begint met een dialoog. Het platform biedt intuïtieve navigatie dat leidt naar de juiste info en uiteindelijk de ingebouwde tool. Met deze tool kunnen buren elkaar vragen stellen, ervaringen delen en onderdeel worden van een actieve community.

Mijn Omons - Feed iPhone

End-user in mind.

Verder gaan dan enkel het platform hoe het zou moeten werken. Visualiseren wie dit gaat gebruiken nodigt uit om na te denken over een logische user flow voor de mensen die het platform daadwerkelijk gaan gebruiken.

Mijn Omons - Login iPad

Simpel maar effectief.

Het moest voor mensen meteen duidelijk zijn welk doel Omons diende en hoe te navigeren door de website. Duidelijke call to actions, korte beschrijvende teksten en een gebalanceerd kleurenpallet. Een design dat nieuwsgierigheid naar boven haalt in plaats van weerstand.

Omons Website - Landing
Omons Website - Contact

Eindresultaat.

Vanaf 2050 moet elk huishouden in Nederland gas vrij zijn. Deze intuitive, volledig responsive web-app is de eerste stap naar een schonere energievoorziening. Gebouwd met de nieuwste technologieën in web-development maakt Omons een platform dat klaar is voor de toekomst. Dank aan Alliander voor de kant om mee te mogen werken aan hun vooruitstrevende visie.

Omons - Presentation

Heb je nog vragen?

Stuur ons een berichtje via email of je kan natuurlijk altijd bellen.